kulinarna mapa Wrocławia: Szynkarnia



Kulinarna mapa Wrocławia to cykl postów, w których zabieram Was do wrocławskich miejsc, gdzie można naprawdę dobrze zjeść. Poprzednie posty możecie znaleźć tutaj i tu. Dzisiaj odwiedzimy Szynkarnię na ul św. Antoniego. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale nie miałam przy sobie aparatu, zdjęcia robiłam telefonem.

Szynkarnia to połączenie multitapu i sklepu z wędlinami i serami prowadzony przez specjalistów od spraw żywności i żywienia. Mamy tutaj duży wybór piw z Polski i ze świata, farmerskich serów i wędlin, autorskich podpłomyków i chlebów razowych na zakwasie. Lokal składa się z trzech poziomów. Na parterze znajduje się bar oraz sklep z wędlinami, serami oraz eko produktami. Na najniższym poziomie jest piwiarnia z drewnianymi stołami i ławkami.





W Szynkarni głównym punktem menu są śniadania i różnego rodzaju podpłomyki. Oprócz tego codziennie podawany jest lunch. Przy pierwszej wizycie polecam zapoznać się z zawijanymi podpłomykami. Wybór jest naprawdę spory, ale moim faworytem jest ten z jeleniem lub baraniną. Warto również przyjrzeć się bliżej menu śniadaniowemu. Jadłam wiejskie placki owsiane ze śliwkami i migdałami i były naprawdę pyszne. Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, koniecznie wybierzcie piwne lody czekoladowe. Mają bardzo ciekawy, niespotykanym smak.

W Szynkarni duży nacisk kładzie się na jakość produktów, więc jeżeli chcecie zjeść smacznie i zdrowo, to szczerze polecam to miejsce.




Szynkarnia
ul. Św. Antoniego 15, Wrocław

Komentarze

Prześlij komentarz