wtorek, 4 marca 2014

Magazyn Usta - jemy, mówimy, całujemy



Na magazyn Usta trafiłam przeglądając instagram Toli. Zobaczyłam zdjęcie i pomyślałam 'jaka piękna okładka i genialne logo, koniecznie muszę go kupić'. Dzisiaj rano poszłam po Usta do Empiku i od tej pory nie wypuszczam go z rąk.

Usta to nowoczesny magazyn kulturalno-kulinarny, w którym znajdziemy artykuły o tematyce kulinarnej, kulturalnej i designu, a wszystko to w towarzystwie przepięknych zdjęć. W pierwszym numerze odkryjemy świetny tekst Jakuba Pierożka o ostrygach, eteryczną sesję zdjęciową autorstwa Krzysztofa Kozanowskiego czy ciekawy przewodnik po berlińskich knajpach i restauracjach (na pewno z niego skorzystam kiedy będę w Berlinie, wypatrzyłam co najmniej trzy świetne miejsca).





Magazyn w większej części zdominowany jest przez treści o tematyce kulinarnej. Znajdziemy w nim różne przepisy (również w formie fotoinstruktażu), ciekawe artykułu (np. o różnych sposobach parzenia kawy) czy sesje tematyczne. Z gotowaniem u mnie kiepsko, moich półek nie zajmują książki kucharskie, ale lubię oglądać zdjęcia jedzenia. Jednak tylko pod jednym warunkiem - muszą być piękne. Nie średnie, nie ładne, ale piękne, w innym przypadku mnie odrzucają (naprawdę nie ma nic przyjemnego w oglądaniu rozgotowanej papki na talerzu czy ciężkiego do zidentyfikowania dania nurzającego się w sosie). Z tego powodu mogę policzyć na palcach jednej ręki obserwowane przeze mnie blogi kulinarne. Usta mogą poszczycić się zdjęciami na najwyższym poziomie. 

W magazynie Usta znajdziemy interesujące, mądre treści i przepiękne zdjęcia. Ma on tylko jedną wadę. Jest to kwartalnik, a ja chętnie miałabym go w rękach co miesiąc. Trzymam mocno kciuki za dalszy rozwój Ust.




2 komentarze:

  1. Kulinarno-kulturalny? Będzie mój! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę zakupić to czasopismo! lubię ładnie wydane gazety traktujące o życiu, kulinariach, kulturze i tym podobnych rzeczach. Gdzie oprócz treści są też zdjęcia czy ilustracje od których wzroku oderwać nie można :)

    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń